Natuurlijke manier van afvallen

Afvallen kan op veel verschillende manieren, waaronder enkele zeer ongezonde methodes. Het is daarom verstandig om natuurlijk af te vallen, een gezonde en goede manier van afvallen. Er moet dan goed gelet worden op de voeding, dat is erg belangrijk.

De meeste afvallers letten als gekken op de calorieën, daarvan moet er zo min mogelijk worden ingenomen. Maar dat zal niet voor het gewenste effect zorgen, het jojo-effect treedt dan in de meeste gevallen op. De aandacht moet juist uitgaan naar het soort calorieën dat ingenomen zal worden.

Minder eten werkt ook niet

Wat nu als je veel minder zal gaan eten, dan val je toch vanzelf af? Dat is niet helemaal waar, aangezien want ook die manier heeft grote nadelen. Het lichaam zal een enorm hongergevoel creëren en daarnaast zal er te weinig energie ontstaan. Eet jij te weinig? Dan zal de spiermassa verminderen en de vetverbranding minder snel verlopen. Hoe meer spiermassa, hoe hoger de vetverbranding zal zijn.

Al met al is het dus zeer belangrijk om te letten op de voedingsmiddelen. Wat zijn nu de beste voedingsmiddelen voor het natuurlijk afvallen? Wij hebben een lijstje met 10 goede voedingsmiddelen gemaakt.

Introductie

Wat zegt het Voedingscentrum over gezonde voeding? Het Voedingscentrum is al sinds jaar en dag de koploper op het gebied van informatie over voeding. Wat zij te zeggen hebben is dus erg bepalend voor onze norm.

Nummer 1: Eieren

Eieren zijn altijd goed voor het natuurlijk afvallen. De reden is heel simpel, eieren zitten namelijk vol eiwitten. De eiwitten zorgen voor een vol gevoel, waardoor er met meer gemak kan worden afgevallen. De verleiding voor slechte voedingsmiddelen zal kleiner worden.

Nummer 2: Bonen

Als een mens bonen binnenkrijgt, dan zal dat een positief effect hebben op het lichaam. Het lichaam zal dan namelijk meer cholecystokinine aanmaken. En laat dat nu net een hormoon zijn, dat invloed heeft op het hongergevoel. Dat gevoel zal met dit hormoon worden onderdrukt op een goede en natuurlijke manier. Daarnaast zijn bonen ook goed voor het cholesterolgehalte.

Nummer 3: Komkommer

Wil jij natuurlijk afvallen? Koop dan genoeg komkommers. De komkommer is namelijk een lekkere snack, dat ook nog eens weinig calorieën bevat. Dat is ook niet zo gek, aangezien negentig procent van een komkommer uit water bestaat. Het is een groente dat makkelijk weg zal knagen en het hongergevoel zal verminderen.

Nummer 4: Wortels

Het is goed om genoeg vezels binnen te krijgen, als jij graag natuurlijk wilt afvallen. Eet daarom wortels, deze zitten namelijk vol met vezels. Het gaat hier om oplosbare vezels, deze hebben een goed effect op de bloedsuikerspiegel. Het zal direct opvallen dat hierdoor minder snel behoefte zal zijn naar zoetigheden. Het is een slimme keuze om wortels te eten.

Nummer 5: Noten

Noten zijn lekker, maar ook wel erg vet. Maar het is geen slecht vet, het zijn goede onverzadigde vetten. Noten zitten ook vol met eiwitten en vezels. Maar niet alle noten zijn goed, voorbeelden van goede noten zijn walnoten, cashewnoten en hazelnoten.

Nummer 6: Vette vis

Afvallen is geen kommer en kwaal, er kunnen genoeg lekkere gerechten op tafel worden gezet. Vette vissen als tonijn en zalm bevatten meer dan genoeg omega-3 vetzuren. Deze goede vetten hebben een positief effect op het metabolisme.

Dash dieet

Lees ook ons artikel over het dash dieet, voor informatie over een natuurlijke wijze van afvallen door te letten op zout en het eten van meer gezonde producten.