Life

Uitdagingen voor een gezonder leven

Wil jij gezonder gaan leven en genieten van de vele voordelen die een gezonde levensstijl te bieden heeft? Ga dan een van de volgende uitdagingen aan! Deze uitdagingen zullen je helpen om het beste uit je leven te halen en voorkomen dat je een van de vele welvaartsziekten krijgt. Voorkom diabetes type 2, voorkom overgewicht of zelfs obesitas, voorkom hart- en vaatziekten… Ga de uitdagingen aan!

Uitdaging 1: De sportschool

De grootste stap voor velen (en vaak ook de stap waarop goede voornemens mislopen) is een abonnement afsluiten bij de sportschool. Daarmee ga je voor jezelf een verplichting aan om wekelijks (en het liefst meerdere malen per week) jezelf in het zweet te werken. Je zal merken dat het even door de zure appel heen bijten is, maar dat het daarna vanzelf beter gaat. Je zal sporten zelfs leuk gaan vinden als je ziet dat de kilo’s eraf vliegen en je energie overhoudt.

Uitdaging 2: Meer powerfood

Probeer eens een van de vele powerfoods uit. Denk aan quinoa, lijnzaad, blauwe bessen en ga zo maar door. Er zijn hele lijsten te vinden van powerfoods die je helpen om meer energie te krijgen zonder dat je aan zal komen. Deze powerfoods kun je uit de hand eten, maar ook door shakes mixen of in salades doen.

Uitdaging 3: Koolhydraatarm

Echt afvallen doe je met een dieet. Een goed dieet is het koolhydraatarme dieet, waarbij je de koolhydraten beperkt die je inneemt. Hierdoor is er minder suiker dat opgeslagen kan worden als vet en moet je meer energie verbranden dat nu al wel als vet is opgeslagen. Dat is dus dubbele winst. Een koolhydraatarm dieet is onder veel mensen geliefd, omdat het zo effectief is en relatief weinig moeite kost. Je mag nog best veel eten en er zijn boeken vol met heerlijke recepten verschenen.

Uitdaging 4: Ketogeen

Tandje erbij? Doe dan ketogeen. Een ketogeen dieet is de overtreffende trap van een koolhydraatarm dieet en beperkt de hoeveelheid koolhydraten die je op een dag mag eten aanzienlijk. Maximaal 30 gram is de standaard. Dat is pittig en vraagt veel van je, maar de resultaten zullen er niet om liegen. Een keto dieet is voor die hards die echt gezond willen gaan leven en even wat harder gas willen geven om de eerste stappen te zetten.

Uitdagingen voor een gezonder leven

Uitdaging 5: Bewegen

Gewoon meer bewegen is voor velen al een uitdaging op zich. Hoe doe je dat? Door anders naar je leven te kijken. Ga je vaak met de auto? Pak dan voortaan de fiets. Ga je al vaak fietsen, probeer dan eens wat meer te lopen. Voeg hardlopen en wandelen toe aan je wekelijkse bezigheden, loop naar de supermarkt en maak na het eten een ommetje. Elke vorm van beweging is er één en je zal uiteindelijk – om meerdere redenen – blij zijn dat je eraan begonnen bent.

Welke uitdaging ga jij aan?

De vijf uitdagingen hierboven kunnen je helpen om het beste uit je leven te halen en gezonder te gaan leven. Welke van deze uitdagingen ga jij aan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *