Weight Watchers voor wereldwijd gewicht verliezen

Wie aan afvallen denkt, denkt vaak al snel aan Weight Watchers. En dat is niet gek, want Weight Watchers is een van de bekendste diëten ter wereld. Zo niet, hét bekendste dieet!

Weight Watchers is globaal een succes. Of je nu in Nederland, Engeland, Amerika, India of Italië af wil vallen: Weight Watchers is er voor je.

Wat maakt nu dat dit zo’n succesnummer is? Hoe kan het dat mensen zich massaal aanmelden bij Weight Watchers en met dit dieet af willen vallen? De belangrijkste redenen zetten we graag voor je uiteen.

 

Weight Watchers heeft veel ervaring

Het dieet of afslankplan (eigenlijk noemt men het bij WW zelf een levensstijl) is al een halve eeuw oud. In de jaren vijftig werd het dieet namelijk uitgedacht toen huisvrouwen in de Verenigde Staten bij elkaar kwamen om samen over hun afvalavontuur te praten.

Ze gaven elkaar tips, adviezen en ideeën. Ze deelden de lekkerste recepten en ontwikkelden een puntensysteem dat vandaag de dag nog altijd staat: SmartPoints/ ProPoints.

 

Weight Watchers schept een band

Het dieet richt zich op het idee dat niemand alleen moet willen afvallen. Afvallen is iets dat je het beste samen kan doen en dat uit zich in de vele Weight Watchers supportgroepjes die er zijn opgericht. Elke grote stad heeft er wel één: clubjes mensen die samenkomen en recepten delen, hun voortgang bespreken en zich wegen.

Weight Watchers schept een band door een gemeenschappelijk doel: de strijd tegen de kilo’s.

Het idee dat je er niet alleen voor staat en dat je lang niet de enige bent die bezig is met afvallen is voor veel mensen erg prettig. Ze voelen zich begrepen en gehoord en zijn bereid net iets harder te lopen dan wanneer ze het alleen zouden moeten doen.

 

Overgewicht is wereldwijd een probleem

Sinds enkele jaren is overgewicht wereldwijd een probleem. Niet alleen het rijke westen heeft ermee te kampen, maar ook Azië en het Midden-Oosten zoeken naar manieren om gewicht te verliezen.

Daardoor wordt er gekeken naar experts en die experts vindt men in Weight Watchers. Niet gek dus dat Weight Watchers zelfs een halve eeuw na oprichting nog steeds nieuwe landen aan doet. De formule is een succes.

 

Weight Watchers gaat met haar tijd mee

Ontwikkelingen bij Weight Watchers laten zien dat het dieet haar best doet om met de tijd mee te gaan. Het kan niet achterblijven en kiest ervoor om de supportgroepen ook digitaal mogelijk te maken. Alle leden kunnen toegang krijgen tot een uitgebreid forum waar mensen ervaringen delen en vragen kunnen stellen. Digitaal gezien is er ook een app beschikbaar, waarmee je vanaf je smartphone toegang hebt tot de digitale omgeving van Weight Watchers. Hiermee bereikt Weight Watchers nog meer mensen.

 

Succesvol afvallen

Weight Watchers weet uit ervaring hoe afvallen succesvol wordt. Deze ervaring wordt continu verbeterd en ingezet om een wereldwijde groep volgers te kunnen bedienen. Niet alleen, maar samen. Daarmee is Weight Watchers groot geworden en daarmee zal Weight Watchers groot blijven.