Natuurlijk afvallen met eiwitten

Afvallen doet elk mens met een goede reden, de meeste willen het streefgewicht behalen en een slank lichaam krijgen. Het is natuurlijk het gezondst om dit op een natuurlijke manier te doen. Een positieve wijze is het eiwitdieet, waar wij in dit artikel meer informatie over zullen geven. Met het eiwitdieet is het mogelijk om rond de twee kilo per week af te vallen, is sommige gevallen kan dat zelfs stijgen tot drie kilo per week.

Afvallen kan op diverse manieren, maar er zitten ook veel ongezonde diëten tussen. Het is ten alle tijden verstandig om te kiezen voor een dieet, waarbij er volgende eiwitten zullen worden geconsumeerd. Te weinig eiwitten zorgen namelijk voor meer lichaamsvet, huiduitslag en de afbraak van spieren. Het is daarom enorm belangrijk dat er voldoende eiwitten zullen worden geconsumeerd, daar bestaat geen enkele twijfel over.

Het eiwitdieet is geen kommer en kwaal, maar het is juist de bedoeling dat er op een plezierige manier zal worden afvallen. Daarnaast zal er geen last worden ondervonden van een hongergevoel, waardoor de verleiding voor ‘slecht’ voedsel stijgt. Het eiwitdieet is eigenlijk gericht op het minderen van koolhydraten en het eten van meer eiwitten.

Het eiwitdieet heeft diverse voordelen, denk bijvoorbeeld aan de verbranding van overtollig vet. Maar ook een betere huid, geen hongergevoel en minder vreetbuien. Het eiwitdieet is dus een gezonde manier van afvallen, dat prettig en plezierig zal aanvoelen.

Wat zijn eiwitten nu eigenlijk?

Eiwitten worden ook wel proteïne genoemd en spelen een grote rol binnen het menselijk lichaam. Het zijn eigenlijk de bouwstenen van ons lichaam. Eiwitten zorgen ervoor dat er spieren, organen en pezen zullen worden aangemaakt in ons lichaam. Zonder eiwitten kan geen enkel mens leven, zo belangrijk zijn deze proteïnen.

Eiwitten zijn eigenlijk aminozuren. Deze zuren zijn opgedeeld in zeer kleine deeltjes en vormen samen eiwitten. Ons eigen lichaam maakt deze aminozuren ook aan, maar niet genoeg. Het is daarom noodzakelijk om ook eiwitten binnen te krijgen via de voeding. Als jij kiest om het eiwitdieet te gaan volgen, dan zal er niet alleen gelet worden op het aantal eiwitten dat je binnen zal krijgen, maar ook de kwaliteit van de eiwitten.

Dierlijke eiwitten zijn bijvoorbeeld erg goed in kwaliteit, daarin zitten namelijk aminozuren die een goede verhouding kennen. Deze dierlijke eiwitten zitten bijvoorbeeld in vis en vlees, maar ook in zuivel en eieren. Het is daarom voor vegetariërs pittig om een eiwitdieet te volgen, maar dat kan worden opgelost door voldoende noten en groentes binnen te krijgen.

Herken goede eiwitten

Eiwitten van goede kwaliteit zijn echt essentieel. Wanneer een mens namelijk te veel eiwitten binnenkrijgt van slechte kwaliteit, dan zal het lichaam sneller verouderen. Het is gemakkelijk om goede eiwitten te herkennen. Wanneer het voedsel uit de grond is gekomen of een moeder heeft gekend, dan gaat het om goede eiwitten. Veel simpeler kunnen wij het niet maken!

Het eten van eiwitten kan heel goed helpen bij het afvallen, maar helpt ook om buikvet te  verbranden. Niet voor niets worden er in de sportschool veel eiwitten gedronken en gegeten door fanatieke sporters.

 

One Comment

  1. Janny

    Het eiwitten dieet heeft mij erg geholpen afslanken

  Comments are closed.