Afvallen met het Paleo dieet

Afvallen gaat niet vanzelf, het zal de nodige moeite kosten en het vergt veel zelfdiscipline. Maar wanneer jij op de juiste weg bent beland, dan is het noodzaak op de valkuilen te ontwijken. Het Paleo dieet kan daarbij helpen en op een gezonde manier de nodige kilo’s laten verdwijnen. Afvallen met het Paleo dieet is gezond en leidt tot snel resultaat. Start ten alle tijden door de goede en vooral gezonde keuzes te maken. Wanneer jij eenmaal bent gestart met het Paleo dieet, dan zal ook de gehele leefstijl veranderen op een positieve manier.

Allereerst zal het niet gemakkelijk zijn om te wennen aan deze manier van leven, maar dat is normaal. Doe goede research naar het Paleo dieet en lees dit artikel nauwkeurig door. Het is altijd handig om te weten waaraan gestart zal worden, dat maakt het Paleo dieet al gemakkelijker in de beginfase.

Wat is het Paleo dieet?

We gaan even terug in de tijd, naar de tijd waarin onze voorouders nog rondliepen op onze aardbol. Zij hadden namelijk een bepaalde manier van eten en laat dat nu net het Paleo dieet zijn. Onze voorouders kregen te eten, wat er voor handen was. Dan hebben wij het over het resultaat van de jacht en de natuur. Dit eetpatroon zal worden gebruikt bij het Paleo dieet. Het gaat voornamelijk om biologische producten, gezonde producten en zaden. Daarnaast moet er gedacht worden aan magere producten en natuurlijk vers eten. De gebruiker zal uitsluitend nog gezonde vetten binnenkrijgen.

Het gaat hier niet om een dieet, waarin er als een gek moet worden gelet op de hoeveelheid koolhydraten en calorie├źn die een mens binnen zal krijgen. Juist niet, het eetpatroon zal automatisch een positief effect hebben op het lichaam. Geen gestrest, gewoon gezonder eten en een betere leefstijl.

Strikt of los

Het Paleo dieet kan op twee manieren worden gevolgd. Er zijn bepaalde mensen die zich zo strikt als mogelijk aan het dieet houden. Dan zal er ten alle tijden op de puntjes gelet worden, op wat er binnenkomt. Dit is natuurlijk goed, maar loop niet hard van stapel. Ontloop de geraffineerde suikers en eet uitsluitend de producten die gezond, biologisch en mager zijn.

Maar er zijn ook personen die het Paleo dieet wat minder strikt volgen en wat losser in het dieet staan. Hoewel dit natuurlijk minder effectief is, kan het ook positieve effecten hebben. Je zult minder gestrest in het dieet staan, wat voor meer lichamelijke rust zorgt. En laten we eerlijk zijn, af en toe even wat anders eten, dat kan helemaal niet zoveel kwaad.

Historie van het Paleo dieet

De mens is door de jaren heen veranderd, dat komt mede door de grote veranderingen in onze wereld. Tienduizend jaar geleden kwamen er nieuwe producten op de markt, zoals granen en andere voedingsmiddelen. Het jagen kwam niet langer meer op de eerste plaats en er kwamen steeds meer boeren. Hoewel dit natuurlijk een mooie vooruitgang was, bleken onze lichamen helemaal niet aangepast. De suikers en het graan bleken een slecht effect te hebben op onze lichamen.

In het Paleo dieet gaan wij terug in de tijd en laten wij ons lichaam weer wennen aan de oude tijd. Er mag hier zeker gesproken worden van een succesvol en populair dieet. Wil je juist de nadruk leggen op het verlagen van de bloeddruk, probeer dan het Dash dieet eens uit.