Natuurlijk slank

7 Kenmerken van natuurlijk afvallen

We willen je graag helpen bij afvallen op een natuurlijke manier. Maar dan is het wel zaak dat je weet wat dat precies inhoudt. Wanneer spreken we over natuurlijk afvallen? Wat zijn daar de kenmerken van? We gaan je in dit artikel 7 kenmerken noemen waarmee je kan bepalen of je op een natuurlijke wijze aan het afvallen bent.

 

Voeding

Als je natuurlijk wil afvallen begint alles met natuurlijke voeding. Dat betekent dat je kritisch kijkt naar de wijze waarop je nu eet en drinkt. De kans is namelijk heel groot dat hier vele suikers inzitten die je afvallen helemaal niet ten goede komen. Denk aan koolhydraten. Door te zorgen voor zoveel mogelijk natuurlijke voeding, kun je sneller afvallen dan ooit.

 

Beweging

Wie op een natuurlijke manier afvalt komt niet om beweging heen. Je zal dus veel inspanning moeten verrichten wil je ook met beweging op de natuurlijke wijze gewicht verliezen. Vormen van beweging waar je dan aan kan denken zijn hardlopen, wandelen, Nordic walking, fietsen, zwemmen en krachttraining in de sportschool. Probeer hierbij vooral te zoeken naar sporten die zoveel  mogelijk spiergroepen aanspreken. Daarmee zal je nog sneller vet verbranden.

Beweging kun je ook doen door naar beweging te zoeken. Zoek alternatieven voor de auto, de fiets en de lift.

 

Dieet

Een dieet kan prima binnen de natuurlijke wijze, maar het gaat dan wel om een dieet dat alle kenmerken van natuurlijk afvallen ondersteunt en uitdraagt. Voorbeelden zijn een koolhydraatarm dieet, een eiwitdieet, het Paleo dieet (het oertijddieet). Voorbeelden van diëten die niet natuurlijk zijn, zijn diëten waarin alternatieve shakes en repen worden aangeboden, zoals Atkins-dieet en Weight Care. Hiermee val je misschien wel af, maar natuurlijk zal het niet te noemen zijn.

 

Geen pillen

Wat je ook doet, als je natuurlijk af wil vallen, dan neem je geen pillen. Pillen zijn een instrument dat je lichaam kan helpen om anders om te gaan met hormonen, maar binnen het natuurlijk afvallen zijn ze uit de boze. Je zal er niet meer gewicht door verliezen. Bovendien is van veel pillen aangetoond dat ze bijwerkingen hebben waar je niet vrolijk van wordt.

 

Geen operatie

Ook een operatie is geen natuurlijke manier van afvallen. Dat neemt niet weg dat het niet een noodzakelijke manier kan zijn van afvallen. Medisch advies wint het altijd van de natuurlijke manier, zeker als je leven ervan afhangt.

Is dat nog niet het gevel, dan is het handig om te weten dat wij operaties (zoals een maagverkleining of een buikwandcorrectie) niet als natuurlijk beschouwen.

 

Biologische producten

Om verder in te zoomen op het natuurlijke aspect van afvallen, gaat het vooral om het eten en drinken van biologische producten. Denk dan met name aan ei, appelsap en vlees. Dit zijn producten die vanuit de natuur aangereikt worden en die jou optimaal kunnen helpen bij het afvallen.

Deze biologische producten vind je vaak ik dorpswinkeltjes of streekwinkeltjes, maar ook de supermarkt heeft meestal een schap ingeruimd met biologische producten. Er zijn ook veel recepten te vinden die je helpen om biologische maaltijden te bereiden.

 

Je bent er continu mee bezig

Een ander belangrijk kenmerk van natuurlijk afvallen is dat je er eigenlijk continu mee bezig bent. Niet direct, maar wel indirect. Je gaat leven naar een andere manier van eten en drinken. Dat is hard nodig, want als je straks op je gewicht bent, zul je het ook vol moeten houden. Het kan geen kwaad om je nieuw aangeleerde gewoontes te omarmen als je nieuwe stijl van leven.