Geschiedenis van het koolhydratenarm dieet

Geschiedenis van het koolhydratenarm dieet

Er zijn geleerden die geloven dat de eerder aardbewoners op deze planeet, soort van jagers en verzamelaars waren van objecten. Ze hadden een voedingspatroon dat hogere mate proteïnen en vetten bevatten. Ze hadden een grotendeels een laag in koolhydraten. Er zijn nog steeds beschavingen in deze wereld die geïsoleerd zijn die nog deze diëten of voedingspatronen blijven gebruiken.

Naarmate de tijd is er door landbouw is er een werkelijke stijging van percentage koolhydraten in het menselijke voedings dieet gekomen. Tegenwoordig wordt er vooral in Westerse maatschappijen een sterke toenamen van bewerkte koolhydraten in gebruik genomen.

Tot slot is er een Engelsman William Banting Die begrafenisondernemer als beroep uitoefende in 1863 gekomen mijn zijn boek “Letter on Corpulence Adressed to the Public”.

Hij had zelf last van overgewicht waardoor hij een dieet had geschreven voor de controle van overgewicht door het niet gebruiken van brood , boter, melk, aardappelen enz.

Dat was het eerste koolhydraten arm dieet boek dat op de markt gekomen was. Het Banting dieet werd toen succesvol verkocht op de markt. Mensen noemden het ook volmondig : “Bantingen” het dieet dus.

Vervolgens Kwam er in 1967 een koolhydraten arm dieet op de markt : “The Doctor’s Quick Weightloss Diet” van Dr. Irwin Stillman. In het Nederlands wordt het dieet het ook wel het “Stillmans” dieet genoemd. Het dieet was razend populair in Amerika in de jaren ’60 en 70. En het dieet was protein rijk en vetarm en koolhydraten arm.

Daarna in de jaren 1972 was Dr Atkins “Dr Atkins Diet Revolution”met zijn dieet gekomen en al snel werdt zijn dieet razend populair. In 1990 publiceerde hij nog een boek genaamd “Dr. Atkins new Diet Revolution”.

Daarna door de loop van de jaren heen zijn er verschillende koolhydraten arm dieet technieken en boeken geschreven. Die ook vrij bekend werden door hun werking, En stegen qua populariteeit door de jaren heen.